אורי ביטון

הבלוג שלנו הוא אחלה

אורי ביטון.
מזה כמספר שנים אורי הוא הבעלים של ORI DESIGN STUDIO הסטודיו מציע פתרונות עיצוב ייחודיים ומתמחה בתכנון ועיצוב מגוון רחב של פרויקטים בתחום המסחרי והפרטי.
הקו המנחה של הסטודיו היא היכולת לשלב בקפדנות אלמנטים בעלי קונספט ייחודי מתחומי עיצוב שונים דבר המעניק חוויה מרתקת ומתמשכת. אורי ידוע בקרב לקוחותיו כמעצב חדשני ומעודכן המשלב באופן הרמוני גישות עיצוב שונות תוך שימוש בחומרי גלם מיוחדים וטכנולוגיות חדשניות.

עשה זאת בעצמך וטיפים
חזרה לעמוד הלובי

לכל הבלוגים

ניווט באתר

לעמוד הבית

לכל הפרוייקטים

ליצירת קשר

כתוב את הכותרת כאן

עיצוב חנויות לצרכן החדש

הצרכנים החדשים הם כוח קנייה משמעותי, וקמעונאים רבים מכל התחומים שואפים לפנות אליהם ולמתג את עצמם כצעירים, עדכניים ורלוונטיים. עיצוב חנויות לצרכן החדש הפך למרכיב מרכזי בגיבוש חוויית קנייה מותאמת לדור הצעיר, שמשלב ערכים, טכנולוגיה ואינטראקטיביות. לפני שנצלול פנימה ונדבר על ההיבטים העיצוביים והטכנולוגיים, חשוב להבין מי הוא הצרכן החדש.

מיהו הצרכן החדש?

"הצרכן החדש" הוא מונח שמשתנה עם השנים ומתייחס בכל תקופה לדור הבא, שמביא עמו השקפות עולם, התנהגויות, ציפיות וערכים שונים מהדורות הקודמים. כיום, כאשר מדברים על עיצוב חנויות לצרכן החדש, מתכוונים בעיקר לדור ה-Z, שנולדו בעשור הראשון של המילניום (מקורות שונים מגדירים טווח שונה, אך לרוב מדובר על סוף שנות ה-90 עד 2012), ולמילניאלז, שנולדו בשנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת.

עיצוב חנויות לצרכן החדש – 5 עקרונות חשובים 

אם אתם מכוונים את המותג והעסק שלכם ללקוחות הצעירים, הנה כמה עקרונות שכדאי לכם להטמיע בעיצוב חנות לצרכן החדש:

ערכיות

הדורות הצעירים מונעים על ידי הערכים שלהם ויעדיפו מותגים שפועלים בהתאם לערכים דומים, מגמות בולטות בשנים האחרונות הן נגישות, שוויון, תפיסה ברת קיימא וסחר הוגן. מבחינת עיצוב החנות, הערך הראשון שכדאי להתייחס אליו הוא חשיבה אקולוגית וידידותית לסביבה. העדיפו חומרים חומרים אקולוגיים, מתכלים ומתחדשים והפעילו שיקול דעת בבחירת מערכות החשמל, התאורה ומיזוג האוויר לחיסכון ארוך טווח באנרגיה. שלבו צמחייה ואלמנטים מן הטבע, לכו על אריזות ממוחזרות ומתמחזרות, והדגישו את החיבור העמוק שלכם לתפיסה דרך אינפוגרפיקה, טיפוגרפיה, אלמנטים מרחביים ועוד. 

ערכים אחרים שחשובים לכם ומהווים חלק מהותי באופן העבודה, תהליכי הייצור והתפיסה שלכם, תוכלו לתקשר באופן ויזואלי דרך שלטים, פוסטרים, אייקונים גרפיים ומידע נוסף שישולב בעיצוב החנות. השקיעו מחשבה בפרטים הקטנים, כמו שימוש בשפה אינקלוסיבית, פנייה רב-מגדרית, נגישות לנכים ובעלי מוגבלויות, התאמה לנשים בהריון, משפחות וילדים קטנים ועוד.  

פוטוגניות

יופי הוא בעיני המתבונן וקיימות אינספור דרכים להפוך רצפה, תקרה וארבעה קירות למרחב מרהיב, מרשים, ייחודי ואסתטי. למרות שיש כאלו שמנסים, אני לא מאמין בתיוג דורות שלמים של אנשים כחובבים של צבע מסוים או צורניות ספציפית. לכן, בעיני, לא משנה באיזה סגנון תבחרו ובאיזו פלטת צבעים תשתמשו, הסוד הוא באיזון ובפרופורציה, ומעצב או אדריכל טוב ידעו להוביל אתכם בתהליך ליצירת מרחב שכזה. מהצד שלכם, חשוב לכוון אותם ליצירת עיצוב שהולם את ערכי המותג שלכם ומביא אותם לידי ביטוי. 

חשוב לציין שעבור דור ה-Z והמילניאלז, תיעוד, צילום ושיתוף הם חלק כמעט בלתי נפרד מהחוויה. לכן חשוב להקדיש מחשבה למידת הפוטוגניות של החלל, כלומר איך הוא נראה דרך עדשת המצלמה, ולייצר אזורים שמעודדים את הלקוחות לצלם, להצטלם ולשתף.

גם כאן, אין דרך אחת נכונה לעשות את זה, אבל שימוש בחומרים מיוחדים, טקסטורות מעניינות, גרפיקה שמעלה חיוך ותאורה נכונה, יכולים לעורר סקרנות, למקסם את פוטנציאל הצילום ולהפוך את החנות שלכם לטרנד הלוהט של הרגע. 

עיצוב חנויות לצרכן החדש

 חוויתיות 

סקרים ונתוני שוק מראים כי הצרכנים החדשים מעדיפים להשקיע את הכסף שלהם בחוויות על פני מוצרים מוחשיים. את העובדה הזו תוכלו לנצל לטובתכם ולהציע להם חוויה כחלק בלתי נפרד מהביקור בחנות. מבחינה עיצובית, נסו ליצור אלמנטים ושילובים חדשניים ויצירתיים שלא רואים במקומות אחרים. שם המשחק הוא חשיבה מחוץ לקופסא ושבירה של המוסכמות של "איך מעצבים חנות".

תחשבו תלת מימד, חומרים בלתי קונבנציונליים, קירות כוח מרשימים, פרופורציות מפתיעות ועוד. הסתכלו על רפרנסים דווקא מעולמות תוכן אחרים ושלבו אותם באופן ייחודי בחלל שלכם.

עיצוב חנויות לצרכן החדש שנשען על אינטראקטיביות

כחלק מהתפיסה החווייתית, תוכלו לשלב גם עיצוב אינטראקטיבי שמעמיק את המעורבות של הלקוח ומתאים בול למומחיות הטכנולוגית והדיגיטלית של הדורות הצעירים. תוכלו ללכת על מראות חכמות, מכשור לביש, מסכי מגע, אפליקציות של מציאות רבודה (Augmented Reality), התממשקות בין החלל הפיזי למרחב הוירטואלי ושילוב של אלמנטים מעולמות הגיימינג, ה-AI והמדיה החברתית. 

עיצוב שמעודד עצמאות ומשלב אוטומציה

הצרכנים החדשים רגילים לכך שכל המידע נגיש להם בכל רגע נתון והם מעריכים שקיפות וכנות. קחו זאת בחשבון ושלבו שלטי מידע זמינים ונגישים לקריאה באופן פיזי בחנות, על ידי קוד לסריקה (QR) או באמצעות מסכים ותצוגה דיגיטלית. בנוסף, הדורות הצעירים חשים בנוח עם טכנולוגיה ויעדיפו להתנהל בחנות באופן עצמאי, למצוא את המידע בעצמם ולשלם באופן דיגיטלי.

מכאן שכדאי להשקיע בשירותי קופות אוטונומיות והתממשקות בין חנות האונליין לבין החנות הפיזית על ידי הזמנה אונליין ואיסוף בסניף, שירותי משלוחים וכדומה. גם כאן, שילוט בהיר והכוונה של הלקוח במרחב על ידי מעברים מסומנים, תאורה וגרפיקה ישפרו את חוויית הקנייה עבור הלקוחות וישאירו אותם עם טעם של עוד.

סיכום

עיצוב חנויות לצרכן החדש מחייב הבנה עמוקה של הדורות הצעירים – דור ה-Z והמילניאלז – אשר מציבים ציפיות וחדשנות בתחום עיצוב הקמעונאות.הערכים שהם מייחסים למותגים, החוויה שהם מחפשים, והצורך שלהם באינטראקטיביות ובחדשנות מחייבים חשיבה עיצובית מחוץ לקופסה. החל משימוש בחומרים אקולוגיים, דרך יצירת חוויות ייחודיות בחלל ועד שילוב טכנולוגיות מתקדמות – כל אלה משפיעים על הקשר בין הלקוח לבין המותג. כדי להצליח בעולם המשתנה של הקמעונאות, עסקים צריכים להתאים את חנויותיהם לערכים ולציפיות של הצרכן החדש, וליצור עבורו חוויית קנייה שמחברת בין העולם הפיזי לדיגיטלי.

רוצים לעצב חנות שמתאימה לצרכנים החדשים? בין אם מדובר בשדרוג חנות קיימת או בתכנון חנות חדשה מאפס – אנחנו כאן כדי להפוך את החזון שלכם למציאות! צרו קשר עוד היום לייעוץ והתאמה אישית של עיצוב חלל מסחרי שימשוך את הלקוחות וייצור חוויית קנייה חדשנית ובלתי נשכחת

פוסטים קשורים